"Sonbahar Yapraklarının Geri Dönüşümü" Kompost Yapım Etkinliği Gerçekleştirilmiştir.

Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim Elemanı Doç. Dr. Ayşe GENÇ LERMİ tarafından düzenlenen, bölüm 2. sınıf öğrencimiz Kutay COŞKUNER'in de görevli olduğu "Sonbahar Yapraklarının Geri Dönüşümü" Kompost Yapım Etkinliği 08.11.2023 Çarşamba günü 13.30'da Ağdacı Yerleşkesi Bölüm Uygulama Seralarında gerçekleşmiştir. Etkinliğimize Organik Tarım Programı ile Peyzaj ve Süs Bitkileri Programından toplam 35 öğrenci, sera teknikerimiz ve 11 öğretim elemanı katılım sağlamıştır.

Etkinlikte Doç. Dr. Ayşe GENÇ LERMİ; sürdürülebilir tarım açısından büyük öneme sahip organik gübre olan kompostun tanımı, kullanım alanları, kompost yapımında kullanılan malzemeler ve yapım aşaması ile ilgili bilgilendirmede bulunmuştur.
Akabinde Doç. Dr. Ayşe GENÇ LERMİ yönetimiyle, görevli öğrencimiz Kutay Coşkuner başta olmak üzere öğrencilerimizin de katılımıyla Ağdacı Yerleşkesi'nden toplanmış kuru yapraklar, Mobilya atölyesi atığı talaş, organik atıklar, bitkisel atıklar, yeşil bitki atıkları, kağıt vb. atıklar kullanılarak kompost yapımı gerçekleştirilmiştir. Daha sonra olgunlaşacak olan bu kompost, seralarımızda yine öğrencilerimiz tarafından organik gübre olarak kullanılacaktır.