Öğrencilerimize Budama Eğitimi ve Uygulaması Gerçekleştirildi

Bölüm Danışma Kurulu Üyeleri ile 03.11.2023 tarihinde gerçekleşen toplantıda Dış Paydaşımız Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin ÖNDER'in önerisi ile karar bağlanan, Meyveciliğin Genel İlkeleri ve Organik Meyve Yetiştiriciliği dersleri kapsamında 1. Sınıf Öğrencilerimize budama eğitimi verilip akabinde budama uygulaması gerçekleştirilmiştir.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Demonstrasyon Bahçesin'de 15.03.2024 Cuma Günü Saat: 9.00 da Ziraat Mühendisi Mutlu KELEŞ tarafından 1. sınıf öğrencilerimize M9 ve M106 anaçlı Elma Ağaçlarında Budama Eğitimi verildi.

Sayın ÖNDER'in önerisi üzerine eğitimin hemen ardından öğrencilerimize öğrendiklerini uygulamalı olarak gerçekleştirebilmeleri için belli sayıda hem M9 ve hem de M106 anaçlı Elma ağacı bırakıldı. Yaklaşık 4 saat süren eğitim ve uygulama çerçevesinde her bir öğrencimiz kendisine ayrılan ağaçta budama yaparak öğrendiklerini uygulamış ve pekiştirmiş oldu.

Zaman ayırarak kıymetli bilgilerini paylaşan Değerli Ziraat Mühendisi Mutlu KELEŞ'e emeğinden dolayı,

Bizlere kapılarını açan Saygıdeğer İl Müdürümüz Yasin ÖNDER'e uygulamaya verdiği önem ve eğitime verdiği destekten ötürü bölümümüz adına teşekkür ederiz.