Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Öğrencilerimize Üretim Bahçelerinde Teknik Eğitim Gerçekleştirildi.

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından bölümümüz öğrencilerine 07.06.2023 Çarşamba Günü Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları yöntemleri ile üretim yapan bahçelerde teknik eğitim verildi.

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin ÖNDER, Bartın Üniversitesi, Bartın Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Cevdet GÜMÜŞ ve Bartın Orman Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr.Yafes YILDIZ, İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim Şubesi Teknik Peronelleri ile toplam 15 Organik Tarım Programı öğrencisinin katılımı düzenlenen Eğitim Faaliyetinde Bartın ili Merkez ilçeye bağlı Karahüseyinli Köyünde Durmuş TOPÇU’nun Organik Kızılcık Bahçesi, İyi Tarım Uygulamaları (İTU) ile üretim yapılan Çiftlik Köyünde İbrahim ALDIRAKLI’nın Yaban Mersini Bahçesi ile Akçalı Köyünde YONCA-TİM Tarım A.Ş. firmasına ait Kivi Bahçesinde teknik incelemeler yapıldı.
Tüm bahçelerde kullanılan üretim teknikleri, modern tarımsal ekipmanlar ile Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları konusunda Ziraat Mühendisi Mutlu KELEŞ tarafından eğitim verildi.
Eğitim esnasında Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin ÖNDER, Bartın’da ciddi düzeyde Organik Tarım yapıldığını belirterek, organik Fındık, Kızılcık, Böğürtlen, Kivi, Aronya ve Trabzon hurması yetiştiriciliği ile doğadan toplama faaliyetlerinin olduğu ve “Organik Tarımın yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında Bartın’da yürütülen “Sağlık İçin Organik Aronya ve Bartın’ın Organik Eczası Projelerinin” devam ettiği bilgilerini paylaşmıştır.
Gün boyu süren eğitimde öğle arasında tüm katılımcılara Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Köfte-Ekmek ikram edildi.